Kontakt oss
Change language:  

Smiden

Livallco är en av Sveriges ledande importörer av smiden. Vi har jobbat med smiden sedan i slutet av 1980 talet, vilket garanterar hög kvalitet, korta ledtider och bra priser.  Vi levererar allt från smidda ringar, smidda valsade ringar,  friformsmiden och sänksmiden. Vi kan tillverka i stort sett alla stålkvaliteter, nickellegeringar, titan och aluminium. Alla kvantiteter är intressanta från enstaka smiden till serietillverkning. Storleksmässigt kan vi tillverka små ringar till de absolut största sömlösa ringarna i världen.   

 

forgital-groupSmidda valsade ringar

Forgital Group
Forgital Group består av tre ringvalsverk. Forgital Italy, Dembiermont och FMDL.
Man smider i ett brett sortiment av legeringar, däribland kolstål, rostfritt, superlegeringar och titan.
Forgital-gruppen har även stor erfarenhet av aluminium, koppar och mässing.
Gruppen är certifierad enligt ISO 9001 och AS/EN 9100.

italyForgital Italy har över hundra års erfarenhet av tillverkning, värmebehandling och bearbetning av varmvalsade ringar i stål och andra legeringar. Anläggningen är anpassad för att tillverka stora serier. Forgital Italy har ett stort antal godkännanden och certifikat, senast i raden är NADCAP.

debDembiermont producerar ringar till ett brett urval av branscher. Däribland kan nämnas rymd-, kärnkraft-, marin-, olje- och cementindustri. Dembiermont är det verk i gruppen som har störst erfarenhet av att arbeta med aluminium. Dembiermont kan tillverka ringar från 10 kg upp till 40 ton samt diametrar från 300 mm till 8000 mm.

fmdlFMDL är det minsta verket i gruppen. FMDL är specialiserade på att tillverka mindre ringar och friformssmiden: ringar upp till 2500 kg och friformssmiden upp till 3500 kg med längder upp till 3500 mm. FMDL har stor flexibilitet med korta ledtider.

5_2_20081029095449


Friformsmiden

Vi kan leverera smidda detaljer i storlekar upp till 36 ton, i legerat och rostfritt stål, samt i titan, nickel- och koboltbaserade legeringar. Man producerar både kompakta produkter och segment i längder upp till 20 m. Vi levererar smidda detaljer, bland annat block, axlar, rör, cylindrar, stång och tråd.
FMDL smider detaljer upp till 3500 kg med längder upp till 3500 mm. Exempel på detaljer man tillverkar är block, skivor, axlar och ringar. FMDL smider i framför allt kolstål, legerat stål samt rostfritt.


Sänksmide

Vi kan leverera smiden och sänksmiden enligt kundens specifikation, i styckevikter från några kilo upp till flera ton. Med tillgång till en av världens största pressar (65 000 ton) har företaget skapat sig stora konkurrensfördelar, vi kan erbjuda flertalet pressar i hela smidesspektret och tillverkar sänksmiden i material som stål, titan och aluminium samt superlegeringar, för marknader med mycket höga krav på produkternas kvalitet till exempel flyg och gasturbinindustrin

Se film om Forgital Group