Change language:  

Stålkunskap är vår styrka

Vill du att vi kontaktar dig?

Stålkunskap är vår styrka.

Över 30 års erfarenhet av import och export av stål har givit LIVALLCO en unik kunskap avseende material, olika ståltillverkare samt transporter. Detta tillsammans ger Er en garanti att vi alltid kan leverera produkter av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

home1

home2

LIVALLCO tar vid där andra grossister slutar.

Vår affärsidé är att leverera material som normalt inte lagerhålls av lokala stålgrossister. LIVALLCO kompletterar grossistens roll genom att leverera och lagerföra material som normalt inte lagerhålls av stålgrossister.


LIVALLCO hjälper er att förädla era produkter.

Tack vare ett nära samarbete med våra erfarna underleverantörer, kan vi utöver renodlade plåtar även erbjuda bearbetade detaljer. Vi kan leverera både kapade och figurskurna detaljer enligt kundens specifikationer. LIVALLCO bearbetar såväl korta som långa serier, i både tunn och grov plåt, i alla tänkbara kvaliteter till ett konkurrenskraftigt pris.

home3

Vad gör Livallco?

Livallco hjälper grossister och verkstadsföretag att bredda sitt sortiment på ett smidigt och ekonomiskt sätt.

Kort leveranstid

Livallco kompletterar grossistens roll genom att på mycket kort tid leverera material av udda kvaliteter, dimensioner och kvantiteter.

Ett bredare sortiment

Livallco levererar och lagerför material som normalt inte
lagerhålls av stålgrossister.

Agenturer

Livallco och dotterbolaget Smith & Stensson kan erbjuda en rad
olika produkter i Sverige och Skandinavien via sina agenturer.

Kvalitet

Vi kan förmedla material som är kvalitetssäkrat efter de på marknaden förekommande önskemål.

Lång erfarenhet

Tre decenniers import och export av stål har gett Livallco gedigna kunskaper om material, ståltillverkare och transporter.

26
Feb

I vårt sortiment: Maråldringsstål C 300 (Maraging steel)

Maråldringsstål är ett 18% nickel, kobolt-förstärkt stål med utmärkta mekaniska och värmebehandlings egenskaper. Sträckgränsen ligger runt 870 N/mm² som efter åldring ökas till ca 1980 N/mm². Hårdheten är ca 53 HRC efter åldring. Materialet är därför lätt att bearbeta och forma innan åldring.

Åldringen sker vid 480°C under 3-5 timmar.

Maråldring innebär att man utskiljningshärdar martensit ur ett låg-kolhaltigt stål. Istället för att utnyttja karbider (som i vanliga härdbara stål) så har man tillsatser av metallföreningar som Ni3Mo, även tillsatser av Al, Ti och Nb används.

Materialet är utmärkt att svetsa med både TIG och MIG.

Typiska applikationer är verktyg till profiler, axlar, kugghjul, fästdon och även motorhöljen till missiler och raketer och landningsställ.

 

Tekniska data

Werkst.nr 1.6358

Euronorm X2NiCoMo18-9-5

UNS K93120

AMS 6514

ASTM A 538

08
Jan

Livallco-gruppen har ingått samarbete med Hempel Special Metals

Livallco Stål AB och Nordic Pipe AB är från 1 januari 2015 Hempel Special Metals officiella samarbetspartner i Sverige.

Hempel Special Metals har totalt 400 anställda och 6 serviceanläggningar runt om i världen och är Europas största lagerhållare av titan och nickellegeringar.

Vi är väldigt glada  att kunna tillhandahålla en unik bredd av plåt, stång, rör, rördelar och flänsar i titan och nickellegeringar, t.ex kundanpassad plåt som är antingen klippt, laser-, vatten-, eller plasmaskuren och sågad stång efter kundens behov.

 

Förutom titan och nickellegeringar kan vi tillsammans med Hempel Special Metals även leverera speciallegeringar såsom tungsten och tantalum.

 

Hempel Special Metals kompletterar utmärkt vår affärsidé att leverera nischade stålprodukter, Rätt stål till Rätt applikation och till Rätt pris.